Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Αγροτικές Εργασίες - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Οργώνουμε ή σκαλίζουμε τα χωράφια όπου χρειάζεται, αν είναι στεγνά.
Σιτηρά: Συνεχίζουμε την επιφανειακή λίπανση Καταπολεμάμε τους αρουραίους.
Καπνός: Ετοιμάζουμε τις βραγιές ή τα καπνοσπορεία και φυτεύουμε τα φυντάνια.
Βαμβάκι: Αν έχει γίνει η σπορά από τον προηγούμενο μήνα, λιπαίνουμε, ποτίζουμε, και αραιώνουμε.

ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑ

Κατάλληλη εποχή για το φύτεμα όλων των δένδρων. Ραντίζουμε με επίγειους ψεκαστήρες με εξυγιαντικό πολτό. Ρίχνουμε λιπάσματα και κοπριές.

ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑ

Μεταφυτεύουμε τα νέα δενδρύλια σε απόσταση 6-10 μέτρων μεταξύ τους. Οργώνουμε και λιπαίνουμε με θειική αμμωνία. Καταπολεμάμε την ψώρα. Αν βρέξει μεταφέρουμε τα νερά στον ελαιώνα. Συνεχίζουμε το κλάδεμα των κλαδιών.

ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ

Συνεχίζουμε το κλάδεμα, φρεζάρουμε αν είναι απαραίτητο και λιπαίνουμε με αζωτούχα λιπάσματα.

ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ

Απεντομώνουμε το Λαχανόκηπο.
Καλοκαιρινά λαχανικά: (Μελιτζάνες, ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθια, αγγούρια κλπ Μεταφυτεύουμε σε σακουκάλια, ώστε να είναι έτοιμα τα φυτά για την τελική μεταφύτευση τους στον λαχανόκηπο. Παράλληλα,προστατεύουμε από το κρύο τα φυτώρια.
Χειμερινά σαλατικά: Συγκομίζουμε.
Φασόλια: Προετοιμαζόμαστε για τη σπορά αφού οργώσουμε και αφαιρέσουμε από το χώμα τις πέτρες.

ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ

Γαρύφαλα: Φυτεύουμε μοσχεύματα
Γαρδένιες, ορτανσίες, καμέλιες: μεταφυτεύουμε σε γλάστρες. Συμπληρώνουμε χώμα στις παλιές γλάστρες.
Βολβοί (Γλαδιόλες, υάκινθοι και ντάλιες): Αρχίζουμε να τα φυτεύουμε.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Τριφύλλι: Σβαρνίζουμε το χωράφι για να προετοιμάζουμε την ανοιξιάτικη σπορά.
Αρνιά: Ταΐζουμε τα μικρά με γρασίδι ενώ παράλληλα τα αφήνουμε να βυζαίνουν τις μάνες τους πρωί και βράδυ. Η καθαριότητα στα μαντριά και στους στάβλους πρέπει να είναι μεγάλη.

ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Διορθώνουμε τους ορνιθώνες για να μην μπάζουν νερά και υγρασία γιατί μπορεί να κρυολογήσουν εύκολα οι νεοσσοί. Βάζουμε τις κλώσσες για πουλιά, στις εκκολαπτικές μηχανές.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

Όταν ο καιρός είναι καλός οι μέλισσες βγαίνουν στο ύπαιθρο για βοσκή. Προσέχουμε αυτή την εποχή, να μην φύγουν τα σμάρια.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Επισκέψεις Τουριστών


Μία λίστα με τις χώρες που δέχονται τους περισσότερους τουρίστες.

Γαλλία
74,500,000

Αμερική
52,690,000

Ισπανία
48,500,000

Ιταλία
41,182,000

Κίνα
31,236,000

Αγγλία
24,900,000

Ρωσία
22,783,000

Καναδάς
20,423,000

Μεξικό
20,000,000

Γερμανία
18,916,000

ΕΛΛΑΔΑ  17,000,000

    Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

    Τα Ε που βλέπετε στα Προϊόντα (Ε400 - Ε480)

    Η παρακάτω είναι μια λίστα χρωστικών ουσιών & προσθέτων για τρόφιμα που εκδόθηκε από το νοσοκομειακό κέντρο "CHAUMONT FRANCE", βασισμένη σε πληροφορίες που δόθηκαν από το ερευνητικό νοσοκομείο "VILLAJUIR FRANCE", για να επιστήσει την προσοχή των καταναλωτών στα αποτελέσματα των προσθέτων που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία των τροφίμων.

    Ε400 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε401 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε402 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε403 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε404 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε406 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε407 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
    Ε408 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε410 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε411 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε413 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε414 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε420 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε421 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε422 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε450 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
    Ε461 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
    Ε462 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
    Ε463 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
    Ε465 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
    Ε466 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
    Ε471 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε472 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε473 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε474 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε475 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε477 ΥΠΟΠΤΟ
    Ε480 ΑΚΙΝΔΥΝΟ

    Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

    Τα Ε που βλέπετε στα Προϊόντα (Ε300 - Ε341)

    Η παρακάτω είναι μια λίστα χρωστικών ουσιών & προσθέτων για τρόφιμα που εκδόθηκε από το νοσοκομειακό κέντρο "CHAUMONT FRANCE", βασισμένη σε πληροφορίες που δόθηκαν από το ερευνητικό νοσοκομείο "VILLAJUIR FRANCE", για να επιστήσει την προσοχή των καταναλωτών στα αποτελέσματα των προσθέτων που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία των τροφίμων.

    Ε300    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε301    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε302    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε303    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε304    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε305    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε306    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε307    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε308    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε309    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε311    ΕΚΖΕΜΑ
    Ε312    ΕΚΖΕΜΑ
    Ε320    ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
    Ε321    ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
    Ε322    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε325    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε326    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε327    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε330    ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
    Ε331    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε332    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε333    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε334    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε335    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε336    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε337    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε338    ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
    Ε339    ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
    Ε340    ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
    Ε341    ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

    Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

    Τα Ε που βλέπετε στα Προϊόντα (Ε200 - Ε282)

    Η παρακάτω είναι μια λίστα χρωστικών ουσιών & προσθέτων για τρόφιμα που εκδόθηκε από το νοσοκομειακό κέντρο "CHAUMONT FRANCE", βασισμένη σε πληροφορίες που δόθηκαν από το ερευνητικό νοσοκομείο "VILLAJUIR FRANCE", για να επιστήσει την προσοχή των καταναλωτών στα αποτελέσματα των προσθέτων που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία των τροφίμων.

    Ε200    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε201    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε202    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε203    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε210    ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
    Ε211    ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
    Ε212    ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
    Ε213    ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
    Ε214    ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
    Ε215    ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
    Ε217    ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
    Ε220    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β 12
    Ε221    ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ
    Ε222    ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ
    Ε223    ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ
    Ε224    ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ
    Ε226    ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ
    Ε230    ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
    Ε231    ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
    Ε232    ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
    Ε233    ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
    Ε236    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε237    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε238    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε239    ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
    Ε240    ΥΠΟΠΤΟ
    Ε241    ΥΠΟΠΤΟ
    Ε250    ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ
    Ε251    ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ
    Ε252    ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ
    Ε260    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε261    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε262    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε263    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε270    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε280    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε281    ΑΚΙΝΔΥΝΟ
    Ε282    ΑΚΙΝΔΥΝΟ