Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Αγροτικές Εργασίες - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Βαμβάκι: Συνεχίζουμε τη συγκομιδή του βαμβακιού και αρχίζουμε το πότισμα στις ξερικές βαμβακοκαλιέρyειες.
Καλαμπόκι: Κορφολογούμε τα όψιμα φυτά, μαζεύουμε τους ώριμους καρπούς και τους αποθηκεύουμε.
Καπνά: Συνεχίζουμε την συγκομιδή.

ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑ

Ολοκληρώνουμε το μάζεμα στα μήλα, αχλάδια, σύκα, ρόδια, ροδάκινα και λεμόνια. Σκαλίζουμε το χώμα και ξελακώνουμε για να καταστρέψουμε τα ζιζάνια και τα σκουλίκια της ρίζας. Ολοκληρώνουμε το μπόλιασμα με μάτι των περισσοτέρων καρποφόρων δένδρων.
Εσπεριδοειδή: Κλαδεύουμε, ξελακώνουμε και ολοκληρώνουμε το μπόλιασμα.

ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

Πρώιμα επιτραπέζια σταφύλια: Συνεχίζεται ο τρύγος των όψιμων σταφυλιών.
Κορινθιακή σταφίδα, σουλτανίνα: Καθαρίζουμε τα αμπέλια μετά τον τρύγο από ξερές βέργες, ξελακώνουμε και αερίζουμε. Οινοποιία: Αδειάζουμε, καθαρίζουμε τα βαρέλια και ολοκληρώνουμε την προετοιμασία της οιναποθήκης. Προετοιμάζουμε όλα τα σκεύη του τρύγου. Τρυγούμε, βάζουμε στα βαρέλια το μούστο με μεταποσουλφίντ και με ότι άλλο μας δώσει ο οινολόγος μετά την χημική ανάλυση.

ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ

Ολοκληρώνουμε τη συγκομιδή από όλα τα καλοκαιρινά λαχανικά, ενώ αραιώνουμε τα ποτίσματα.
Καρότα, σπανάκι, κρεμμύδια, μαρούλι, σκόρδα, ραδίκια, κουνουπίδια, σέλινο και ραπανάκια: Προετοιμάζουμε τα χωράφια σπέρνουμε και ποτίζουμε. Μεταφυτεύουμε πράσα, λάχανα, αγκινάρες, κουνουπίδια και σέλινο.

ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ

Τριανταφυλιές: Καταπολεμάμε τη μελίγκρα και την ψώρα.
Βολβοί: Φυτεύουμε βολβόριζα φυτά (ανεμώνης, γλαδιόλας, φρέζας, κρίνου, τουλίπας, ιάκινθου, ίριδας κλπ. Σπέρνουμε χρυσάνθεμα, βιολέτες, μαργαρίτες, γαρίφαλα, μενεξέδες, πασχαλιές, γαρδένιες, γεράνια κλπ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Χοίροι, βοειδή: Ταϊζουμε με πυκνές και πλούσιες τροφές τα ζώα που πρόκειται να προωθηθούν στο εμπόριο.
Με τα πρωτοβρόχια σπέρνουμε σανό, κριθάρι, βρώμη και βίκο. Αυξάνουμε την ξηρά τροφή για να δυναμώσουν τα ζώα που θα χρησιμοποιήσουμε στο όργωμα.

ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Στα κοτόπουλα που συμπλήρωσαν τον 6ο μήνα καθιερώνουμε τροφή από φύραμα αυγοπαραγωγής, καρπών και χόρτου. Αρχίζει η εκκόλαψη των νεοσσών. Συνεχίζουμε την απολύμανση των ορνιθώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου