Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τι μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα (Α’ Μέρος)


Θα προσπαθήσω με κάποιες ιδέες που έχω να αναλύσω τι μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα μας και εάν θέλετε να συμμετέχετε μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι καλύτερο γράφοντας τις απόψεις σας. (Ίσως κάποιος μας ακούσει).
Για να περιορίσουμε το αρνητικό έλλειμμα της χώρας μας πρέπει να παράγουμε πολύ περισσότερα απ΄ότι εισάγουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε για την ανάπτυξη της χώρας μας. Είμαστε ένας έξυπνος και καταξιωμένος λαός, μπορούμε να τα καταφέρουμε εάν αφήσουμε πίσω τις αμαρτίες του παρελθόντος, εάν έχουμε μια σταθερή και όχι διεφθαρμένη Κυβέρνηση, εάν οργανωθούμε, εάν δουλέψουμε και κυρίως να είμαστε ενωμένοι.
 
Η Ελλάδα στηρίζετε κυρίως σε 4 οικονομίες:
1.       Ναυτιλία
2.       Τουρισμός
3.       Γεωργία & Κτηνοτροφία
4.       Βιομηχανία

ΝΑΥΤΙΛΙΑ
1.          Όλοι μας ξέρουμε ότι έχουμε έναν από τους μεγαλύτερους στόλους στον κόσμο. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε πίσω όλα τα ναυπηγεία μας και να δημιουργήσουμε και άλλα, τα οποία θα έχουν ικανές διοικήσεις, οργάνωση, εξειδικευμένο προσωπικό κ.λ.π. χωρίς ατομικά και κομματικά συμφέροντα.  Σχεδόν όλοι οι Έλληνες εφοπλιστές παραγγέλνουν τα πλοία τους στην Κίνα, Κορέα, Γερμανία και άλλες χώρες. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό? Μήπως είναι οι απεργίες, μήπως είναι οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές, μήπως τα φακελάκια, μήπως το ατομικό συμφέρον μερικών, μήπως η όχι ακριβής ημερομηνία παράδοσις του πλοίου, μήπως εκατοντάδες άλλοι λόγοι τους οποίους εγώ δεν γνωρίζω προσωπικά και σταματούν μια ελπιδοφόρα και προοδευτική ανάπτυξη για την χώρα μας με χιλιάδες θέσεις εργασίας και όχι μόνο.

2.         Η Ελλάδα βρίσκετε στο σταυροδρόμι μεταξύ τριών Ηπείρων (Ασίας, Αφρικής, Ευρώπης). Έχουμε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα από οποιανδήποτε άλλη χώρα της μεσογείου, ας εκμεταλλευτούμε καλύτερα και αποδοτικότερα τα λιμάνια μας ώστε να γίνουν ο βασικός πυλώνας εισόδου & εξόδου για την διακίνηση όλων των εμπορευμάτων, (από και προς), σε όλες τις χώρες.

3.         Έχουμε τα περισσότερα νησιά και όμως η Ακτοπλοΐα μας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όσο θα έπρεπε. Θα πρέπει όλοι μαζί, κυβέρνηση, εφοπλιστές, εργαζόμενοι και άλλοι φορείς να λύσουν επιτέλους όλα τα εκατοντάδες προβλήματα άγονες γραμμές, κ.λ.π.

4.          Οι Έλληνες εφοπλιστές μπορούν να μας βοηθήσουν εφόσον υπάρξει κάποιου είδους συνεννόηση με την μελλοντική κυβέρνηση. Υπάρχουν περίπου 50 φοροαπαλλαγές για αυτούς, μήπως πρέπει να κάνουμε μια αναθεώρηση προς όφελος και των δύο πλευρών και να καταλήξουμε σ’ ένα ευνοϊκότερο κλίμα για όλους μας. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας νομίζω ότι όλοι πρέπει να κάνουν μια υποχώρηση για το κοινό Ελληνικό συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου