Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τι μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα (Β’ Μέρος)


ΤΟΥΡΙΣΜΌΣ

1.     Για να προσελκύσουμε περισσότερους Τουρίστες στην χώρα μας πρέπει πρώτον και κυριότερο να έχουμε μια σταθερή Κυβέρνηση με σταθερό προσανατολισμό.

2.     Τα γραφεία του ΕΟΤ που βρίσκονται στο εξωτερικό πρέπει να βοηθήσουν με οιονδήποτε τρόπο όλους-ες εκείνους που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

3.     Τα μεγάλα τουριστικά γραφεία που βρίσκονται στην Ελλάδα μήπως πρέπει να συγχωνευθούν ώστε να δημιουργήσουν έναν τεράστιο όμιλο που θα μπορέσει να αντεπεξέλθει με επιτυχία τα μεγάλα γραφεία του εξωτερικού.

4.     Να είμαστε παρόντες σε κάθε Τουριστική Έκθεση στο εξωτερικό.

5.     Κάποιος που θέλει να ταξιδέψει στην χώρα μας πρέπει να έχει ορισμένες βασικές πληροφορίες όπως:
      α) Με τι μέσο θα ταξιδέψει?  β) Που θα μείνει? γ) Τι θέλει να επισκεφθεί? δ) Τι υπηρεσίες υπάρχουν? ε)Σε περίπτωση ανάγκης τι θα κάνει? 
      Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτά που λέω είναι γνωστά σε όλους μας ή τουλάχιστον σ΄αυτούς που ασχολούνται με τον Τουριστικό κλάδο, όμως θα πρέπει να υπάρχει και μια καλύτερη οργάνωση, ένας σωστός συντονισμός που σε ορισμένες περιοχές δεν υπάρχει.

6.     Όλοι οι Δήμοι της Ελλάδος (325), πρέπει να δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική σελίδα με όλες τις πληροφορίες (τηλέφωνα, διευθύνσεις, τουριστική αστυνομία, ξενοδοχεία, διαμερίσματα, συγκοινωνίες, νοσοκομεία, ιατρεία, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, αξιοθέατα, φωτογραφίες, δραστηριότητες κ.λ.π. Υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα αρκετοί Δήμοι που έχουν ηλεκτρονικές σελίδες αλλά όχι όλοι……….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου