Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

CVP Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα

www.cvp.ch

Το Κόμμα αποτελείται από 100000 μέλη Ιδρύθηκε το 1912

Οι Θέσεις του Κόμματος

Το CVP επικεντρώνεται στις οικογένειες και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα, ως ένα επιχειρηματικό προσανατολισμένο κόμμα με φιλελεύθερη θεώρηση της κοινωνίας που επιδιώκει μια ισορροπία μεταξύ των ατόμων και της κοινωνίας, την προσωπική ευθύνη και την αλληλεγγύη. Η προσέγγισή της σε συνύπαρξη βασίζεται σε μια χριστιανική αντίληψη της ανθρωπότητας και της κοινωνίας. Το κόμμα έχει δεσμευτεί για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας.

Κύρια θέματα :
• Οι οικογένειες: Αυτές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας και ως εκ τούτου χρειάζονται ένα ισχυρό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει μια καλή ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, χαμηλή φορολογία και την ισχυρή αγοραστική δύναμη.

• Οικονομία: Οι νέες, ασφαλείς θέσεις εργασίας και την ευημερία που παράγεται μέσω της καινοτομίας προκειμένου να προωθήσει το οικονομικό κέντρο και την χώρα ως τόπο για τις επιχειρήσεις. Το CVP αγωνίζεται για ελκυστικά επίπεδα φορολογίας, εξαιρετική υποδομή και εκπαίδευση.

• Κοινωνική ασφάλιση: Το CVP πιστεύει ότι η βιώσιμη χρηματοδότηση και η διατήρηση των κοινωνικών θεσμών είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τα επόμενα χρόνια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από στοχευμένες μεταρρυθμίσεις και την αποφυγή μη ρεαλιστικών επεκτάσεων ή περικοπών.

• Περιβαλλοντική πολιτική: Το CVP έχει από καιρό δεσμευτεί στη διατήρηση του πλανήτη και την επιδίωξη μιας βιώσιμης πολιτικής για το περιβάλλον και το κλίμα. Τα οικολογικά και οικονομικά συμφέροντα πρέπει να συμβιβαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου