Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

FDP Οι Φιλελεύθεροι

www.fdp.ch

120000 μέλη Ιδρύθηκε το 1894

Οι Θέσεις του Κόμματος

Το κόμμα των Φιλελεύθερων ξεχωρίζει για την ελευθερία και την προσωπική του ευθύνη. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι σε θέση να διαμορφώσουν τη δική τους ζωή, το κράτος πρέπει να παρέχει ένα ασφαλές πλαίσιο για τους πολίτες, εξαιρετικά σχολεία και σύγχρονες υποδομές.

Θέλουμε:
• Ασφαλείς θέσεις εργασίας. Η ανταγωνιστικότητά μας κινδυνεύει από την υψηλή τιμή του ελβετικού φράγκου. Το FDP πιστεύει ότι η Ελβετία θα πρέπει να διαμορφώσει ένα σχήμα ώστε να εξασφαλιστεί ως τόπος εγκατάστασης επιχειρήσεων που θα επιτρέψει να μειωθεί το κόστος παραγωγής, χωρίς μείωση των μισθών. Τα μέτρα περιλαμβάνουν ένα κατ΄αποκοπή συντελεστή ΦΠΑ, νέες συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών με την Ασία και τη Λατινική Αμερική και την άμυνα της διμερούς διαδρομής με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποστήριξη για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων πρέπει να διασφαλίζεται με μια πιο σκληρή, αλλά πιο δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, η βελτίωση των υποδομών, της εκπαίδευσης και την ενθάρρυνση των γυναικών και των ηλικιωμένων να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας.

• Τέλος κοινωνικών υπηρεσιών. Τεράστια χρέη έχουν ήδη συσσωρευτεί λόγω αναπηρίας και ανεργίας. Το συνταξιοδοτικό ταμείο περιμένει μια παρόμοια τύχη στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Πρέπει να θέσουμε ένα τέλος σε αυτό! Οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται σε όλους τους κοινωνικούς θεσμούς και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον των συντάξεων.

• Λιγότερη γραφειοκρατία. Παράλογη γραφειοκρατία και μια πλημμύρα των κανονισμών περιορίζουν την ελευθερία των ΜΜΕ που κοστίζει δισεκατομμύρια ετησίως. Προσωπική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα περιορίζονται. Το κόμμα μας θέλει απλούς κανόνες και σύντομες διαδικασίες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου