Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

SP Ελβετικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα

www.spschweiz.ch

Το κόμμα αποτελείται από 35000 μέλη και ιδρύθηκε το 1888

Οι Θέσεις του Κόμματος


To Σύνταγμα μας αναφέρει ότι "η δύναμη ενός λαού μετριέται από την ευημερία των πιο αδύναμων μελών της". Το SP ξεχωρίζει από αυτό. Είμαστε δεσμευμένοι σε μια κοινωνία στην οποία τα άτομα είναι ελεύθερα να διαμορφώνουν τις ζωές τους, αλλά στις οποίες ένα κοινωνικό δίχτυ είναι σε θέση να πιάσει τα άτομα που κινδυνεύουν να πέσουν.

Το SP θέλει την οικονομία να λειτουργήσει για τους ανθρώπους και όχι το αντίστροφο. Δεν είναι μόνο η διαχείριση που συμβάλλει στην επιτυχία μιας επιχείρησης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα αν οι άνθρωποι ελάμβαναν υπ΄όψιν τους άλλους και όχι μόνο τους εαυτούς τους. Η Ελβετία έχει ένα σταθερό κοινωνικό δίχτυ και καλές δημόσιες υποδομές. Το SP έχει κάνει μια μεγάλη συνεισφορά σε αυτό το θέμα. Χωρίς το SP δεν θα υπήρχε σύνταξη γήρατος, καμία ασφάλιση μητρότητας και καμία ψήφο για τις γυναίκες, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελβετία μπορεί να είναι μια πιο δίκαιη, πιο καινοτόμο και πιο προοδευτική κοινωνία.

Η ρύπανση του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή απειλούν τον κόσμο μας και τη χώρα μας. Αν κάνουμε μια αποφασιστική κίνηση προς την κατεύθυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας και να δημιουργηθούν βιώσιμες και καινοτόμες θέσεις εργασίας. Αν δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση και την ένταξη μπορούμε να προσφέρουμε ισχυρές προοπτικές για την πρόληψη της ανεργίας. Αν επενδύσουμε στο συνεταιρισμό κατασκευής κατοικιών, μπορούμε να βοηθήσουμε να αποφευχθεί η κερδοσκοπία και να παρέχουμε προσιτά σπίτια. Εν ολίγοις, το SP επιδιώκει πολιτικές για το καλό όλων, όχι μόνο για τους λίγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου