Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Chris Spheeris - Βιογραφία


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μιλγουώκι Ουισκόνσιν και περνούσε τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα τη γη της κληρονομιάς του. Πέρασε τα πρώτα έξι χρόνια της μουσικής καριέρας του ως τραγουδιστής / τραγουδοποιός με τον παιδικό του φίλο Παύλο Βουδούρη.

Ο Chris Spheeris συνθέτει και κάνει καταγραφή "soundtracks" για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Η Μουσική του έχει διεισδύσει σε τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, στους Ολυμπιακούς αγώνες, διαφημίσεις, ραδιόφωνο, δορυφορικά και κοινοπρακτικά προγράμματα, ποπ τραγούδια και φυσικά, στα μουσικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.

O Chris Spheeris είναι ένας Έλληνας που μας εκπροσωπεί στο είδος αυτό της μουσικής που μερικοί αποκαλούν New Age. Αν και τα πρωτεία κατέχει ο Yanni, ο Chris Spheeris έχει τα τελευταία 10 χρόνια στο ενεργητικό του πάνω από 15 albums.

Η μουσική του είναι άκρως ερωτική και παθιάρικη... ιδανική για background συνοδεία στις πιο όμορφες στιγμές.  Έχει κατακτήσει με τη μουσική του την Αμερική αλλά και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες κυρίως την Ισπανία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου