Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Film - Βιογραφία


Οι Film είναι ένα τετραμελές αγγλόφωνο alternative pop-rock συγκρότημα με ήχο βασισμένο στο μπάσο. Αναμιγνύουν την pop με το post punk, φτάνοντας στα όρια του post rock, της electronica και του ambient, με γυναικεία φωνητικά και τραγούδια που δίνουν την αίσθηση κινηματογραφικού soundtrack. Σχηματίστηκαν στις αρχές του 2001 από τους Ελένη Τζαβάρα (φωνή), Κώστα Μπόρση (ντραμς), Δημήτρη Μπόρση (μπάσο) ενώ το 2004 τη κιθάρα ανέλαβε ο Μανόλης Ζαβιτσάνος.

Συγκεντρώνοντας ένα ευρύ φάσμα επιρροών και με διάθεση για πειραματισμούς ξεκίνησαν τις ηχητικές τους περιπέτειες, καθορίζοντας το προσωπικό τους στυλ από το πρώτο τους άλμπουμ "no luggage" που κυκλοφόρησε το 2003 από την Hitch Hyke Music αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Χαρακτηρίστηκε το ντεμπούτο άλμπουμ της χρονιάς και βρέθηκε στην δεκάδα των καλύτερων άλμπουμ του 2003 σε δημοψηφίσματα αναγνωστών και συντακτών μουσικών εντύπων, ενώ στις αρχές του 2004 κυκλοφόρησε στην Γερμανία και την Ελβετία.

Τον Σεπτέμβριο του 2003 ο Brian Molko των Placebo επέλεξε τους Film για να ανοίξουν την συναυλία τους στο Θέατρο Λυκαβηττού όπου εισέπραξαν θερμή ανταπόκριση και ενθουσίασαν το κοινό, κάτι σπάνιο για support συγκροτήματα. To 2004 έκαναν μια πολύ επιτυχημένη εμφάνιση στο Rockwave Festival μαζί με τους Soundtrack of Our Lives, Starsailor, HIM και Placebo, λαμβάνοντας ξανά εξαιρετικά σχόλια και κριτικές.

To 2005 εμφανίστηκαν στο Coca Cola Soundwave Festival στη Μύκονο και τη 1η Σεπτεμβρίου στο Terravibe Festival στη Μαλακάσα. Παράλληλα με τις συναυλίες το συγκρότημα έχει κατά καιρούς ασχοληθεί και με την σύνθεση μουσικής για ταινίες μικρού μήκους και θεατρικά έργα, με πιο πρόσφατη την μουσική επένδυση της παράστασης "ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ" του Μωρίς Μέτερλινγκ που ανέβηκε σε κεντρική γκαλερί της Αθήνας σε σκηνοθεσία Έλενας Πέγκα. Οι Film βρίσκονται συνθετικά σε πολύ υψηλό επίπεδο ενώ ταυτόχρονα έχουν το μεγάλο ατού της καταπληκτικής ερμηνείας της Ελένης Τζαβάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου