Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

PLJ Band - Βιογραφία / Δισκογραφία

PLJ Band

Οι P.L.J. Band σχηματίστηκαν το 1977 στην Αθήνα από τους: Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (φωνή, κιθάρα), Παύλο Κικριλή (ακουστική κιθάρα), Δημήτρη Βασαλάκη (ηλεκτρικό μπάσο) και κατόπιν προστέθηκαν στην μπάντα οι Αντώνης Μιτζέλος (σόλο κιθάρα) καθώς και ο Τόλης Σκαματζούρας στα τύμπανα.  Το όνομα του συγκροτήματος προέκυψε από τα αρχικά των ονομάτων Paul = Παύλος, Larry = Λαυρέντης, Jimmy = Δημήτρης.

 Έχοντας ηχογραφήσει ένα δίσκο με δικά τους έξοδα,  μετακινούνται στο Παρίσι, οπού μέσω του Βαγγέλη Παπαθανασίου (ήδη επιτυχημένος στη Γαλλία με τους Aphrodite’s Child) έρχονται σε επαφή με την Γαλλική Polygram. Ωστόσο, η εταιρία δε διέθεσε χρήματα στη μπάντα και μετά από παραμονή πέντε μηνών στη Γαλλία, δοκίμασαν να αποσπάσουν συμβόλαιο στη Νέα Υόρκη, χωρίς επιτυχία.

Την άνοιξη του 1979, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους 45άρι, υπερδυσεύρετο και πανάκριβο σήμερα με τίτλο "Gaspar". Το άλμπουμ τους “Armageddon” είναι ένας concept δίσκος με θέμα την Αποκάλυψη του Ιωάννη που κυκλοφόρησε από την Vertigo το 1982, μετά από προτροπή του Γιάννη Πετρίδη.

Δισκογραφία 

1979 - Gaspar

Gaspar
1.Wake Up
2.Summer Will Come For Me Again
3.Gaspar
4.Transmigration

1982 - Armageddon

Armageddon
1.Intro
2.I See
3.Ezekiel
4.Woe!
5.Armaggedon I
6.Armaggedon II
7.Isolation
8.Hymn
9.Star Wish

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου