Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

StrangeZero - Βιογραφία


Strange Zero

Οι StrangeZero είναι ο SteliosZero & ο Io-V, από την Ελλάδα. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1984. Το 1990 ξεκίνησαν να γράφουν μουσική κάτω από διάφορες ονομασίες, χρησιμοποιώντας μόνο ένα sampler και ένα Amiga 500. Κατέγραψαν ήχους βροχής και ήχους από τα μέρη που ταξίδεψαν, σε συνδυασμό με breakbeats, οξύ μελωδίες και κιθάρες.

Μετά από μερικά χρόνια, ο Στέλιος εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός, ενώ ο Io-V πήγε στο Βελιγράδι για να σπουδάσει ιατρική. Συναντήθηκαν και πάλι το 1998, όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια ηλεκτρονική μπάντα.

Το όνομα του συγκροτήματος "StrangeZero" ουσιαστικά βγήκε για να δώσει ένα νόημα σε όλες τις μειονότητες, που συνήθως αναφέρεται ως «μηδενικά», και εξηγεί ότι ένα μηδέν μπορεί να γίνει κάτι, όταν αυτό είναι περίεργο μπορεί να έχει μια ταυτότητα.

Θα κυκλοφορήσουν 9 άλμπουμ σε Jamendo (άδειες Creative Commons), δωρεάν δισκογραφία, (www.strangezero.gr η ιστοσελίδα τους στο Διαδίκτυο), ενώ παράλληλα κυκλοφόρησαν μερικά από τα κομμάτια τους στα διάφορα εμπορικά CD, από τη Sony BMG και TSOE και επίσης έγραψαν μουσική για διάφορες ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου