Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Raining Pleasure - Βιογραφία

Raining Pleasure

Οι Raining Pleasure είναι ελληνικό συγκρότημα ποπ/εναλλακτικής ροκ μουσικής από την Πάτρα. Ξεκίνησαν το 1990 με το όνομα Rest In Peace και τραγουδούν τραγούδια μόνο στα αγγλικά. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι Vasilikos , X-Jeremy, Jay και ο Sak.

Το 1992 άλλαξαν το όνομα τους στο σημερινό. Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το 1994, όταν και κυκλοφόρησαν σε Demo 16 τραγούδια. Το πρώτο επίσημο άλμπουμ τους ήταν το Memory Comes Back το 1996, ενώ το 1998 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Nostalgia το οποίο κέρδισε από τον τοπικό μουσικό Τύπο και στο εξωτερικό πολύ κολακευτικές κριτικές. Τραγούδια από αυτό το άλμπουμ παίχτηκαν και σε ευρωπαϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα τραγούδια Is That Yoo? και Julies Birthday κυκλοφόρησαν σε συλλογές ανά την Ευρώπη.

Το 2001 έπειτα από διάλειμμα για τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του συγκροτήματος, υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με την Minos Emi. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το single Capricorn που έντυσε μουσικά 2 τηλεοπτικές διαφημίσεις & έγινε πανελλήνια ραδιοφωνική επιτυχία.

Το Δεκέμβριο του 2001 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Flood: (coming of a) great quantity of water, το οποίο τους καθιέρωσε σαν το πιο δημοφιλές Ελληνικό αγγλόφωνο rock/pop συγκρότημα. Το κομμάτι Fake από το άλμπουμ έντυσε μουσικά για τρία συνεχόμενα χρόνια τα τηλεοπτικά σποτ της μεγαλύτερης εγχώριας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 18.000 αντίτυπα μέχρι στιγμής και έχει γίνει χρυσό.

Το 2003 το άλμπουμ Forwards and Backwards που παρουσίασε μία πιο πλούσια ηχητική άποψη κέρδισε εξίσου καλές κριτικές. Το κομμάτι Love Me, Love Me, Love Me από το άλμπουμ έγινε ραδιοφωνική επιτυχία και έντυσε άλλη μία τηλεπτοική διαφήμιση γνωστής εταιρείας συσκευασμένων χυμών.

Το 2004 αποδεχόμενοι την πρόταση του υιού του Μάνου Χατζιδάκι και της Έλλης Πασπαλά, ηχογράφησαν σε στούντιο στη Γερμανία το θρυλικό άλμπουμ του Χατζιδάκι, με τίτλο Reflections, που έχει ηχογραφήσει το 1967 με τους New York Ensemble. Το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 35.000 αντίτυπα μέχρι στιγμής και έχει γίνει χρυσό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου