Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Echo Tatoo - Βιογραφία

Echo Tatoo

Οι Echo Tattoo είναι ένα Ελληνικό συγκρότημα Ροκ/Ψυχεδελικής μουσικής της δεκαετίας 90. Η πρώτη σύνθεσή τους περιλάμβανε τους Εύη Χασαπίδου Watson (πρώην τραγουδίστρια των No Man's Land), Πάνο Κουτσούνη, Γιούλα Καβούρη και Σπύρο Βέλικα. Ο πρώτος τους δίσκος ηχογραφήθηκε κατά το ήμισυ το 1990 λόγω έλλειψης πόρων και ολοκληρώθηκε το 1992 μετά την πρώτη αλλαγή μελών.

Tο 1996 κέρδισαν το Α΄ Πανευρωπαϊκό βραβείο στο Φεστιβάλ ροκ τραγουδιού SCYPE στην Κοπεγχάγη με το τραγούδι Over και αμέσως μετά υπέγραψαν συμβόλαιο με την FM Records και κυκλοφόρησαν το Room of Toys. Ηχογραφήθηκε στα studio Moles (Bath, UK) και Matrix (London, UK), με παραγωγό τον Bryan New. Περιλαμβάνει 10 κομμάτια και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία από την AFM και διανομή της Viva Records.
 
Η μουσική και τα φωνητικά τους δηλώνουν επιρροές από τη soul έως την ψυχεδέλεια και από την hard rock έως την ποπ και δύσκολα κατατάσσονται σε κάποια κατηγορία.
 
Το Δεκέμβριο του 2007 οι Echo Tattoo επέστρεψαν δισκογραφικά με το Mind Your Step. Στο δίσκο συμμετέχουν ο Αrgy των Nightstalker, η Tanya των Liquidust και το πλήρες καστ των Bliss τραγουδούν στο Caveman, ενω ο Alex K. των Earthbound και The Last Drive στο Apocalypse. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν το 2003 & το άλμπουμ ολοκληρώθηκε μετά από δουλειά 2 ετών, το 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου