Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Φαγώσιμα Χόρτα της Ελλάδας "Ραδίκια Άγρια"


Ραδίκια άγρια

Άλλες ονομασίες: Πικροράδικο, πικραλίδα
Οικογένεια: Αστεροειδών-Asteraceae

Πολυετή φυτά που φτάνουν ένα μέτρο. Τα συναντάμε σχεδόν παντού σε ακαλλιέργητους τόπους. Μαζεύονται από το φθινόπωρο με τις πρώτες βροχές έως το τέλος της άνοιξης. Για να ξεχωρίσετε τα άγρια από τα ήµερα ραδίκια να θυµάστε ότι τα πρώτα έχουν στενά φύλλα και πικρή γεύση, ενώ τα δεύτερα πιο πλατιά. Τόσο τα άγρια όσο και τα καλλιεργημένα περιέχουν βιταμίνη E, πολυφαινόλες, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, υψηλές συγκεντρώσεις ασβεστίου, καθώς και σίδηρο και φώσφορο. Βράζονται και τρώγονται με λαδολέμονο ή μαγειρεμένα με κρέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου